Παραδόξως, τουλάχιστον σε σχέση με τις επικρατούσες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ιδιαίτερα πλούσια και επιτυχημένη ήταν η αγωνιστική δράση για τα μέλη του Συλλόγου μας το περασμένο Σαββατοκύριακο, 19-20 Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες σπουδαίες εμφανίσεις ήρθαν στον πλέον αγαπημένο και πολύ όμορφο 14ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, που έλαβε χώρα κάτω από υποδειγματικά μέτρα που ελήφθησαν, διασφαλίζοντας έτσι τη διεξαγωγή ενός από τους ελάχιστους αγώνες που κατόρθωσαν να επιβιώσουν τις δυσκολίες της Covid-19 εποχής.

Εκεί, εντυπωσίασε και πάλι ο Νίκος Γαρμπής, που ανταγωνίστηκε στα ίσια κορυφαίους δρομείς της χώρας, πετυχαίνοντας στον αγώνα των 30k την απίστευτη επίδοση των 2h 08′ 45” (!) που τον κατέταξε στην 34η θέση της γενικής, αλλά και 4η της ηλικιακής του κατηγορίας. Με αυτό το ρυθμό ανόδου και τη διαρκή του βελτίωση, αναμένουμε πολύ σπουδαίες επιτυχίες και στο μέλλον από το Νίκο και τον συγχαίρουμε για την επιτυχία του.

Στον ίδιο αγώνα, ένα ακόμη αγαπημένο πρόσωπο και μέλος του Συλλόγου μας, η Αγγελική Αποστολίδου, αγωνιζόμενη με την υπέροχη ομάδα του Protypo Rafina Fitness Club, έλαμψε για ακόμη μία φορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην ηλικιακή της κατηγορίας με χρόνο 2h 49′ 31”, επιβεβαιώνοντας την σταθερή της παρουσία τόσο ανάμεσα στις γυναίκες, όσο και στο βάθρο. Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή συνέχεια σε κάθε της στόχο!

Λίγο πιο κοντά, στο πολύ δύσκολο -όπως εξελίχθηκε- τερέν του 14ου Hercules Mountain Marathon 2020, είχαμε ακόμη δύο συμμετοχές μελών μας. Και μπορεί οι δυσκολίες λόγω της κακοκαιρίας να επέφεραν σημαντικές αλλαγές στις διαδρομές, αφού οι καταστροφές δεν επέτρεψαν την ασφαλή υποστήριξη των δρομέων σε όλο το μήκος του αρχικού σχεδιασμού, παρόλα αυτά, η επιμονή των υπευθύνων να χαρίσουν έναν υπέροχο ορεινό αγώνα στους αρκετούς συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από όλη τη χώρα, έδωσε τελικά την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν το μεγαλείο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης.

Στη μεγάλη διαδρομή, που ορίστηκε τελικά στα 34k με 2.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, ο Αντώνης Τσιγκρέλης, παρά τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών στο αριστερό γόνατο, τερμάτισε σε χρόνο 4h 55′ 33” στη μεγαλύτερη έως τώρα απότασή του σε αγώνα βουνού, βρισκόμενος σε τροχιά δοκιμής ακόμη μεγαλύτερων αποστάσεων. Με αυτό τον αγώνα μάλιστα, ολοκλήρωσε τους απαιτούμενους αγώνες – κριτήρια για τους πιο απαιτητικούς στόχους του επόμενου χρόνου.

Στη μικρότερη διαδρομή, αυτή του Ελέβορα, που τροποποιήθηκε για φέτος στα 15k με 1.200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, ο πολύ έμπειρος Χρυσόστομος Στέλλας έτρεξε σαν να ήταν στεγνό το έδαφος, καταφέρνοντας επίδοση 1h 37′ 22” που τον κατέταξε πολύ ψηλά στη γενική σειρά. Συγχαρητήρια και στα δύο παιδιά που δοκίμασαν τις αντοχές τους σε έναν ακόμη trail αγώνα ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων.

Ακόμη περισσότερες επιτυχίες είχαμε στη γειτονική μας Χαλκίδα όπου έλαβε χώρα ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος Χαλκίδας, καθώς και ο αντίστοιχος αγώνας ατομικής χρονομέτρησης. Στον μεν πρώτο, η Άντζελα Χρυσοστόμου, συμμετείχε για πρώτη φορά σε ποδηλατικό αγώνα του Ελληνικού Κυπέλλου της ΠΕΠΑ, πετυχαίνοντας (βάσει του χρόνου τερματισμού της) την πρόκρισή της στην 32η Ποδηλατική Σπαρτακειάδα, αγώνας ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στις 3 Οκτώβρη, με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τερματισμό στην Σπάρτη. Αναμένοντας τις εξελίξεις, της ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με τη συνέχεια της προετοιμασίας της και καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους.

Στον ίδιο αγώνα, το μέλος του συλλόγου μας και ηγετική μορφή της ομάδας της Προόδου, με έδρα το Ν.Βουτζά, ο Σπύρος Νικολούζος κατέκτησε τη δεύτερη θέση της ηλικιακής του κατηγορίας. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μία ημέρα πριν, στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, ο Σπύρος αναδείχτηκε πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία Μάστερ Β αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο της εγχώριας ποδηλασίας. Πολλά συγχαρητήρια Σπύρο, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στο μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν όμως και σε όλους -ες γα την επιμονή και αφοσίωση στα αθλήματα που αγαπούν, ανεξαρτήτως συμμετοχής ή μη σε αγώνες, κάτι που έχει γίνει πιο αβέβαιο και δύσκολο από ποτέ. Να θυμόμαστε όλοι, ότι προέχει η προστασία του εαυτού μας, το να ακούμε το σώμα μας δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο για ξεκούραση και αποθεραπεία, αλλά κυρίως να αθλούμαστε χωρίς αυτοσκοπούς, με μοναδική εξαίρεση την πνευματική και σωματική μας υγεία. Καλή συνέχεια στο δύκολο φθινόπωρο που έπεται, με υπομονή και σύνεση ώστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, παίρνοντας εκείνα τα μαθήματα που θα μας θωρακίσουν για το μέλλον. Καλή συνέχεια!