Αγαπητά μέλη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουμε τηρήσει απόλυτη ετοιμότητα για τις ομαδικές συμμετοχές του Συλλόγου, τόσο στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, όσο και στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο. Συνεπώς, αναλύοντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και δεδομένης τόσο της διαρκούς μεταβολής των αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές, όσο και της δικής σας ανησυχίας και ανασφάλειας που προκύπτει από την παρούσα κατάσταση, λάβαμε τις παρακάτω αποφάσεις:
Αναφορικά με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας (ο οποίος ήδη έχει ματαιωθεί επίσημα), οι επιλογές που μας δόθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ ήταν οι ακόλουθες:
  • Μεταφορά του ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ των πληρωμών των συμμετοχών μας (ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι ονομαστικά) είτε στον ΑΜΑ 2020 (σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί), είτε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας για το 2021.

  • Εναλλακτικά, ακύρωση της ομαδικής συμμετοχής και επιστροφή του συνόλου των χρημάτων της εγγραφής.
Κατόπιν ανωτέρω, θεωρούμε χρέος μας, τόσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα χρήματά σας, όσο και επειδή ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός συμμετοχής σε αγώνες είναι πλέον μη ρεαλιστικός για όλους, ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ της ομαδικής συμμετοχής του Συλλόγου στον εν λόγω αγώνα.
Αναφορικά δε, με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και αφού πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη διερεύνηση ανάμεσα στα μέλη μας σχετικά με την επιθυμία ή μη να προβούν εν τέλει στη συμμετοχή τους, διαπιστώθηκε η σχεδόν καθολική άρνηση να προχωρήσουμε στην εν λόγω εγγραφή (θυμίζουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 15 Σεπτεμβρίου), αφού μόλις 5 άτομα εκδήλωσαν τη συνέχιση του ενδιαφέροντός τους.
Κατόπιν αυτού λοιπόν, ακολουθώντας τις ίδιες αρχές και αξίες υπευθυνότητας και προστασίας απέναντί σας, αποφασίσαμε επίσης να μην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ την ομαδική εγγραφή των μελών του Συλλόγου μας στον ΑΜΑ 2020.
Θα πρέπει, εδώ, να σας αναφέρουμε τα εξής:
  • Στο επόμενο διάστημα, θα ενημερωθείτε όλοι σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που αναλογούν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αφού μας γνωστοποιηθούν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα από τον ΣΕΓΑΣ. Για τις πληρωμές που έχουν προκαταβληθεί για τον ΑΜΑ, θα προβούμε σε άμεση επιστροφή τους στους δικαιούχους.

  • Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση και ο σχεδιασμός μας, παραμένει να ικανοποιήσουμε την “ανάγκη” όλων για “αγωνιστική” δράση. Για το λόγο αυτό θα εργαστούμε με τεράστια ευθύνη και αφοσίωση ώστε να διοργανώσουμε για εσάς κάποιες ενδιαφέρουσες “προπονήσεις” στις αποστάσεις των 10, 21.1 και 42.2 χιλιομέτρων, μοιρασμένες με τη λογική προετοιμασίας μαραθωνίου, κατά το επόμενο διάστημα.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την κατανόησή σας και να είστε βέβαιοι-ες ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα με γνώμωνα τη λογική, αλλά κυρίως τη συνέπεια απέναντί σας, ακόμη και για όσα δεν είμαστε εν γένει υπαίτιοι.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση, ή πρόταση, μπορείτε πάντα να απευθύνεστε τόσο σε μένα, όσο και στα υπόλοιπα εκλεκταά μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Με απόλυτο σεβασμό,
το ΔΣ