Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη – δρομείς της πόλης μας, ότι εδώ και αρκετό καιρό στην οικογένεια των «RAFINA RUNNERS», έχει προκύψει η σκέψη να δοθεί πλέον της φυσικής και νομική υπόσταση, υπό τη μορφή Συλλόγου, στη δρομική ιδέα και συνήθεια που ενώνει τους περισσότερους από εμάς για αρκετά, ήδη, χρόνια. Και για όσους αναρωτιούνται, ενώ η γέννηση, αρχικά, αυτής της ομάδας δεν συμπεριλάμβανε τη σκέψη να οργανωθεί το δρομικό μας σύνολο σε έναν επίσημο φορέα, η παρέα μεγάλωσε και εξακολουθεί να μεγαλώνει διαρκώς, με φυσικό επακόλουθο οι απόψεις, οι επιθυμίες, οι αγωνίες και τα όνειρα πολλών από εμάς να φέρνουν τελικά, εκτός άλλων κι αυτή τη σκέψη στο δρόμο μας.

Ως εκ τούτου, ως ομάδα, οφείλαμε να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στη σκέψη αυτή να ωριμάσει, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς την ευκαιρία να δοκιμαστούν, τόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο σχέσεων, όσο και βιωματικά, μέσα από τις ατομικές και συλλογικές εμπειρίες μας, με την ενεργή συμμετοχή σε αγώνες, αλλά και με αμέτρητες συζητήσεις με τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους ανθρώπους του χώρου. Στη συνέχεια, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά των ίδιων των μελών μας, αποκτήσαμε και το δικό μας χώρο, το «ΣΤΕΚΙ» μας, μέσα στο οποίο με τις τακτικές μας συναντήσεις, δόθηκε το βήμα στον καθένα από εμάς μακροπρόθεσμα, να μοιραστεί εμπειρίες, βιώματα, προβληματισμούς, να εκφράσει απόψεις, να εκθέσει απορίες και να επιχειρηματολογήσει για κάθε θέμα που μας έχει κατά καιρούς απασχολήσει. Μα πάνω απ’ όλα, στο τέλος γίναμε μια οικογένεια, που μοιραζόμαστε πλέον πολύ περισσότερα από την άσφαλτο, τις συμβουλές και τις κριτικές για τον τεχνικό μας εξοπλισμό. Μοιραζόμαστε συναισθήματα, και συνταιριάζουμε χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο που η πλειοψηφία του ενεργού δυναμικού των δρομέων των «RAFINA RUNNERS», έπειτα από μακροπρόθεσμη ανάλυση και προβολή των οφελών, αλλά κυρίως των κινδύνων που μπορεί να ελλοχεύει για τη συνοχή της ομάδας, η οργάνωσή  της σε έναν επίσημο Σύλλογο, κλίναμε τελικά ομόφωνα υπέρ της απόφασης να τολμήσουμε το επόμενο, μεγάλο, βήμα. Στόχος δεν είναι να εντείνουμε την παρουσία μας στους δρόμους, καθώς αυτή θεωρείται δεδομένη και προβάλλεται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες και τις συλλογικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουμε, όχι απλά στις γειτονιές της Ραφήνας, αλλά και σε όλη την περιφέρεια.

Βασική επιδίωξή με την ίδρυση ενός Συλλόγου, είναι να αποκτήσουμε την υπόσταση, που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε τόσο το σεβασμό, όσο και την αναγνώριση από τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας, πάντα με γνώμονα την άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνισμό. Κυρίως όμως, θα μπορούμε να διεκδικούμε επίσημα, υπό νομικό υπόβαθρο πια, ακόμη και τη λήψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση δρώμενων που θα προβάλλουν ουσιαστικά την δρομική κοινότητα της Ραφήνας. Δευτερεύοντα οφέλη θα προκύψουν, όπως συμβαίνει για κάθε Σύλλογο, μέσα από εκπτώσεις στις ομαδικές συμμετοχές και εκδρομές μας, τις ειδικές προσφορές σε αγορές προϊόντων, καθώς και περισσότερα, που θα ανακαλύπτουμε σταδιακά και θα μας δίνουν την επιπλέον ικανοποίηση για το γεγονός ότι ανήκουμε σε έναν οργανωμένο Σύλλογο. Ιδιαίτερα τώρα χρονικά, περισσότερο από ποτέ μάλιστα, με την επικείμενη κατασκευή του νέου γηπέδου της πόλης μας, η πρόσβαση στους χώρους άθλησης, αλλά και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου (λουτρά, αποδυτήρια) αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την φιλοξενία των δρομικών μας συνηθειών, αλλά και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων φίλων να ασχοληθούν με το τρέξιμο σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον στη δική μας γειτονιά, που θα μπορούσε -γιατί όχι;- να αποτελέσει την προπονητική μας «έδρα».

Για όλα τα προαναφερθέντα όμως και προκειμένου ένα τέτοιο βήμα όχι μόνο να καταστεί δυνατό, αλλά πολύ σημαντικότερο να σταθεί σε γερές βάσεις ώστε να αντέξει στο χρόνο, θα χρειαστεί η σύμφωνη γνώμη ανθρώπων που αγαπούν το τρέξιμο και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ενεργά και ανιδιοτελώς μέσα από έναν «δικό μας» Σύλλογο. Είναι αναμενόμενο, ότι ειδικά στο ξεκίνημα ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα χρειαστούν προσωπικές δεσμεύσεις, χρονικές και οικονομικές, ενώ θα υπάρξουν και στιγμές που οι αντοχές και η υπομονή όλων μας θα δοκιμαστούν, καθώς είναι αρκετά τα ζητήματα που θα κληθούμε να επιλύσουμε στην πορεία αυτή. Εδώ κρύβεται όμως και το κλειδί της επιτυχίας μας, που δεν είναι παρά η καλή διάθεση, η πρόθεση να δημιουργήσουμε δεσμούς και όχι τείχη και η ανιδιοτελής προσφορά, προκειμένου να στηρίξουμε αυτό που ίσως μερικά χρόνια πριν να φάνταζε ουτοπικό, πλέον όμως είναι εφικτό, αλλά κυρίως οφείλει να είναι ένα κοινό όραμα. Είστε μαζί μας;