2016 – 2017

Δρομείς στην πόλη σαφώς και προϋπήρχαν, έτρεχαν όμως κυρίως μεμονωμένα. Εν τέλει, ήταν θέμα χρόνου να αλληλεπιδράσουν, αφού κοινό στοιχείο όλων τους, ήταν η αγάπη για το τρέξιμο.

Το κίνημα αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σχηματίστηκαν οι πρώτες δρομικές παρέες, εμπνέοντας όλο και περισσότερους να βγουν και να αναπνεύσουν, να εκτονωθούν, αλλά κυρίως να εκφραστούν μέσα από αυτή την τόσο αυθόρμητη και φυσική ενασχόληση. Κάπως έτσι, γεννιέται η ιδέα των RAFINA RUNNERS, που έκαναν και την επίσημη πρώτη εμφάνισή τους, την άνοιξη του 2017, στον Αραφήνειο Δρόμο.

Πολύ γρήγορα, λοιπόν, ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για την παρέα με τα κόκκινα. Οι συζητήσεις μεταξύ των δρομέων αποκτούσαν όλο και πιο τεχνικό χαρακτήρα, αφού οι περισσότεροι πλέον, μοιράζονται εμπειρίες αγωνιστικές, προπονητικές, ακόμη και ιατρικές.

Η προπόνηση του σαββατοκύριακου, άρχισε να αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή, αλλά και μέσο επιδίωξης της ψυχικής τους γαλήνης κι ευεξίας. Το δρομικό κίνημα είχε πλέον εδραιωθεί για τα καλά!

  2018

Η σημαντικότερη εξέλιξη στην πορεία του Συλλόγου ήρθε το καλοκαίρι του 2018, όταν ο φίλος και μετέπειτα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, Κόλλιας Ευστάθιος, παραχώρησε οικογενειακή του ιδιοκτησία, προκειμένου οι φίλοι δρομείς να συναντιούνται τακτικά και να επικοινωνούν την αγάπη τους για το τρέξιμο, σε δικό τους χώρο.

Πολύ σύντομα, ο χώρος αυτός έγινε το δικό μας σπίτι, το ΣΤΕΚΙ, μέσα στο οποίο αναπτύσσονται έκτοτε ισχυροί δεσμοί. Έγινε η εβδομαδιαία συνήθεια, η ανάγκη όλων, ο χώρος όπου ο καθένας έχει το βήμα να εκφραστεί, να απευθύνει ερωτήσεις, να πάρει κατευθύνσεις, αλλά κυρίως να νιώσει ότι ανήκει σε μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια.

Το “στέκι” γεμίζει κάθε Τετάρτη ασφυκτικά, οι συζητήσεις απέχουν όλο και περισσότερο από τα δρομικά και οι σχέσεις αναπτύσσονται με γρήγορο ρυθμό, δοκιμάζοντας χαρακτήρες, συναισθήματα, προσωπικότητες, ανοχές, υπομονή και θέληση, σε ένα πολύ κλειστό χωροταξικά περιβάλλον, που όμως αντί να πνίγει, ενώνει.

2019

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο που η πλειοψηφία του ενεργού δυναμικού των δρομέων, έπειτα από μακροπρόθεσμη προβολή των οφελών, αλλά κυρίως των κινδύνων που μπορεί να ελλοχεύει για τη συνοχή της ομάδας, η οργάνωση της παρέας σε επίσημο Σύλλογο, κλίναμε ομόφωνα υπέρ της απόφασης να τολμήσουμε το επόμενο, μεγάλο βήμα.

Βασική επιδίωξή με την ίδρυση του Συλλόγου, ήταν να αποκτήσουμε την υπόσταση, που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε τόσο το σεβασμό, όσο και την αναγνώριση από τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας, αλλά και τους αρμόδιους αθλητικούς και δημόσιους φορείς, καθώς και να μπορούμε να συμμετέχουμε επίσημα, ως νομική οντότητα, στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων που θα προβάλλουν την δρομική κοινότητα του Δήμου μας.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν το πρώτο τρίμηνο του 2019 και ολοκληρώθηκαν με την αναγνώριση του Συλλόγου μας το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όπου ο πρώτος Αθλητικός Δρομικός Σύλλογος της πόλης μας έγινε πράξη, ενώ από τον Οκτώβριο του 2020, αποτελεί επίσημο μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.