2016 – 2017

Δρομείς στην πόλη υπήρχαν πάντα, έτρεχαν όμως κυρίως μεμονωμένα. Εν τέλει, ήταν θέμα χρόνου να αλληλεπιδράσουν, αφού κοινό στοιχείο όλων τους, ήταν η αγάπη για το τρέξιμο.

Το κίνημα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και σχηματίζονται οι πρώτες δρομικές παρέες, εμπνέοντας όλο και περισσότερους να βγουν στους δρόμους, να αναπνεύσουν, να εκτονωθούν και κυρίως να εκφραστούν μέσα από αυτή την τόσο αυθόρμητη και φυσική ενασχόληση.

Κάπου εδώ γεννιέται και η ιδέα των RAFINA RUNNERS, που θα κάνουν και την επίσημη πρώτη εμφάνισή τους, την άνοιξη του 2017, στον Αραφήνειο Δρόμο.

Πολύ γρήγορα ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει για την παρέα με τα κόκκινα. Οι συζητήσεις μεταξύ των δρομέων αποκτούν όλο και πιο τεχνικό χαρακτήρα, αφού πλέον μοιράζονται εμπειρίες αγωνιστικές, προπονητικές, ακόμη και ιατρικές.

Η προπόνηση του σαββατοκύριακου, αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή τους, αλλά και μέσο επιδίωξης της ψυχικής τους γαλήνης κι ευεξίας. Το δρομικό κίνημα έχει πλέον εδραιωθεί για τα καλά!

  2018

Η σημαντικότερη εξέλιξη στην πορεία του Συλλόγου θα έρθει το καλοκαίρι του 2018. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια όλα κυλούν ομαλά, με ολοένα και περισσότερους δρομείς να ξεκινούν τα βήματά τους κοντά στους Rafina Runners, φίλους να ταιριάζουν χρόνο και προπονήσεις όλο και πυκνότερα, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί το πόσο ριζικά έμελλε να αλλάξουν όλα.

Ο φίλος και μετέπειτα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, Κόλλιας Ευστάθιος, παραχωρεί ιδιοκτησία της οικογένειάς του, προκειμένου να μπορούν όλοι οι φίλοι δρομείς να συναντιούνται σε τακτική βάση  και να επικοινωνούν την κοινή τους αγάπη για το τρέξιμο, στο δικό τους χώρο.

Πολύ σύντομα, ο χώρος αυτός γίνεται το δικό μας σπίτι, το ΣΤΕΚΙ, μέσα στο οποίο αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί. Γίνεται η εβδομαδιαία συνήθειά μας, η ανάγκη όλων μας, ο χώρος που ο καθένας έχει το βήμα να εκφραστεί, να μιλήσει, να απευθύνει ερωτήσεις, να πάρει κατευθύνσεις, αν όχι απαντήσεις, αλλά κυρίως να νιώσει ότι ανήκει σε μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια.

Το “στέκι” γεμίζει κάθε εβδομάδα ασφυκτικά, οι συζητήσεις απέχουν όλο και περισσότερο από τα δρομικά και οι σχέσεις αναπτύσσονται με γρήγορο ρυθμό, δοκιμάζοντας χαρακτήρες, συναισθήματα, προσωπικότητες, αντοχές, ανοχές, υπομονή και θέληση για σύμπλευση, σε ένα πολύ κλειστό χωροταξικά περιβάλλον, που όμως αντί να πνίγει, καταλήγει τελικά να ενώνει.

2019

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο που η πλειοψηφία του ενεργού δυναμικού των δρομέων, έπειτα από μακροπρόθεσμη προβολή των οφελών, αλλά κυρίως ανάλυση των κινδύνων που μπορεί να ελλοχεύει για τη συνοχή της ομάδας, η οργάνωση της παρέας σε επίσημο Σύλλογο, κλίναμε ομόφωνα υπέρ της απόφασης να τολμήσουμε το επόμενο, μεγάλο βήμα.

Βασική επιδίωξή με την ίδρυση του Συλλόγου, ήταν να αποκτήσουμε την υπόσταση, που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε τόσο το σεβασμό, όσο και την αναγνώριση από τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας, αλλά και τους αρμόδιους αθλητικούς και δημόσιους φορείς, καθώς και να μπορούμε να συμμετέχουμε επίσημα, ως νομική οντότητα, στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων που θα προβάλλουν την δρομική κοινότητα του Δήμου.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν το πρώτο τρίμηνο του 2019 και ολοκληρώθηκαν με την αναγνώριση του Συλλόγου μας το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όπου ο πρώτος Αθλητικός Δρομικός Σύλλογος της πόλης μας έγινε πράξη.