ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ RR ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!

Επιτέλους… πάλι ο κλασικός μαραθώνιος! Μετά από παύση ενός έτους, ο αγαπημένος μας μαραθώνιος, ο μαραθώνιος της γειτονιάς μας, είναι μπροστά μας, σηματοδοτώντας την κορύφωση της αθλητικής δραστηριότητας του φθινοπώρου!

Περίπου 20 μέλη μας ήδη καρδιοχτυπούν εν όψει του μεγάλου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 14/11. Δυστυχώς οι συνθήκες και τα αυστηρά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία διοργάνωση με τον οποιονδήποτε περιορισμό συμμετοχής ή εν γένει φραγμό στην ελευθερία που θέλουμε να μας δίνει το τρέξιμο.

Αναφορικά με τα αθλητικά δρώμενα που προηγήθηκαν στον μήνα που αφήσαμε πίσω μας:

Mετά το ζωηρό Σεπτέμβρη, ακολούθησε ένας εξίσου δραστήριος Οκτώβρης, αρχής γενομένης από το ..τέλος ενός αγώνα που ξεκίνησε την 29/9 και ολοκληρώθηκε την 3/10. Ο «No Finish Line Athens», ένας αγώνας τρεξίματος που ως φιλανθρωπικός, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, αναδεικνύει τις αξίες που θέλει να πρεσβεύει η δραστηριότητα του συλλόγου μας. Στον εν λόγω αγώνα, οι συμμετέχοντες έτρεξαν χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό και τα διανυόμενα χιλιόμετρα μετατράπηκαν σε χρήματα για να υλοποιηθούν προγράμματα στήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ο πιο γαλαντόμος στα χιλιόμετρα δεν θα μπορούσε να μην είναι ο ultrapanos του συλλόγου μας, ο Παναγιώτης Αναγνώστου, που στα πλαίσια ..περιπάτου για αυτόν, διένυσε έναν ολόκληρο μαραθώνιο. Μαζί ήταν και άλλα 3 εκλεκτά μέλη μας, των οποίων οι επιδόσεις ήταν οι εξής:

No Finish Line Athens

Απόσταση

Χρόνος

Παναγιώτης Αναγνώστου

43,07 χλμ

4:01:07

Γιώργος Πετρούλιας

21,24 χλμ

2:24:11

Χρήστος Ρούμπογλου

21,24 χλμ

2:24:17

Στέλιος Μαραγκουδάκης

12,98 χλμ

1:14:00

Στις 3/10 ακολούθησε ο 2oς Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας στον οποίο συμμετείχε 1 μέλος μας, o Νίκος Χριστοφίδης, o οποίος με προπονητική διάθεση πέτυχε την επίδοση:

2o Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Νίκος Χριστοφίδης

97

91

23

1:46:58

Στη συνέχεια, ακολούθησε στις 10/10, ο 1ος Ηνίοχος Δρόμος Άμφισσας – Ιτέας με τη συμμετοχή 4 μελών μας. Η ευνοϊκή κατωφέρεια και οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν να σημειωθούν σημαντικές επιδόσεις, προσωπικά ρεκόρ καθώς και μία νίκη βάθρου ηλικιακής. Συγκεκριμένα επιτεύχθηκαν από τα μέλη μας οι εξής επιδόσεις:

1ος Ηνίοχος Δρόμος Ημιμαραθώνιος

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Νίκος Γαρμπής

8

7

3

1:25:39

Χρήστος Καραγιάννης

28

27

11

1:34:52

Ανδρέας Μπιλάλης

29

28

6

1:34:58

Παναγιώτης Σπανόπουλος

37

34

13

1:36:34

Να σημειωθεί ότι στο παιδικό αγώνα του 1ου Ηνίοχου Δρόμου των 1.000 μέτρων συμμετείχαν και 4 RRάκια με ένα μάλιστα πιτσιρίκι μας να καταλαμβάνει την 1η θέση γενικής!

Μία εβδομάδα μετά, στις 17/10, η πόλη του φωτός, το Παρίσι, την ώρα του μαραθωνίου της, έμελλε να λάμψει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή του γελαστού κοριτσιού του συλλόγου μας, της Ρένας Καβακοπούλου. Η εξαιρετική επίδοσή της, που αποτέλεσε και προσωπικό ρεκόρ ήταν:

Mαραθώνιος Παρίσι 2021

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Ρένα Καβακοπούλου

2648

120

11

3:17:10

Την ίδια μέρα, στα πλαίσια του 13ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας» 17 χλμ. ο αιώνιος έφηβος του συλλόγου μας, Χρυσός Στέλλας αλώνισε για περίπου 2,5 ώρες την Πάρνηθα σημειώνοντας την επίδοση:

Αγώνας Ορεινού Δρόμου
«Άρμα Πάρνηθας» 17 χλμ.

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Χρυσόστομος Στέλλας

65

61

2:25:15

Την επόμενη εβδομάδα, στις 24/10, σειρά για το ίδιο μέλος μας είχε ο γειτονικός Υμηττός, όπου στον αγώνα της Ανάβασης Τρελού σημείωσε την εξής επίδοση:

Υμηττός Ανάβαση Τρελού 12,5 χλμ

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Χρυσόστομος Στέλλας

44

41

1:20:49

Στις 31/10 ο αιώνιος έφηβος ολοκλήρωσε τους trail αγώνες του, αυτή τη φορά στη λίμνη Νευρόπολη, στον τοπικό αγώνα με επίδοση:

Λίμνη Νευρόπολη 21 χλμ

Σειρά
γενικής

Σειρά
φύλου

Σειρά
ηλικιακής

Χρόνος

Χρυσόστομος Στέλλας

57

15

2:42:25

Καιρός να πάρει ανάσα ο Χρυσός. Σειρά έχουν οι αυθεντικοί μαραθωνοδρόμοι του συλλόγου μας στους οποίους ευχόμαστε έναν καλό και υγιή τερματισμό!

Μέσα στα αθλητικά δρώμενα του μήνα, για να βάλουμε και μια εξω-δρομική πινελιά στο δελτίο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ένας RR, στα βουνά, εκτός από το να το τρέχει, ξέρει καλύτερα από τον καθένα (τουλάχιστον στην Ελλάδα) να καβαλάει ποδήλατο και να το κατεβαίνει με ταχύτητα δεκάδων χλμ/ώρα, διανύοντας μεσαίες αποστάσεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μιλάμε για τον Κώστα Πισσάνο, πανελλήνιο πρωταθλητή αγώνων downhill, ο οποίος επανήλθε στους αγώνες στις 24/11 μετά από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Πάρνηθα. Πάντα υγιής Κώστα!

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε, ότι το μηνιαίο αθλητικό δελτίο, θα βγαίνει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Επίσης, μην ξεχνάτε και το εβδομαδιαίο ανοιχτό ραντεβού μας στο αγαπημένο μας στέκι, κάθε Τρίτη πλέον, στις 9:00 μμ, το οποίο σας περιμένει με φουλ κέφι και φουλαρισμένο το ψυγείο με όλα τα απαραίτητα ..υποστηρικτικά ροφήματα…γιατί ως γνωστόν, τα καλύτερα έρχονται… τρέχοντας, γελώντας και πίνοντας!