Μόλις σαν χθες ήταν (15 Σεπτεμβρίου 2019) που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του ΔΣ του νεοσύστατου Συλλόγου μας, σημαίνοντας έτσι την απαρχή της επίσημης παρουσίας μας στα αθλητικά δρώμενα. Πέρασε ήδη ένας ολόκληρος χρόνος, μα δε μοιάζει τόσο μακριά. Και μπορεί για κάποιους να ήταν χαμένος, για άλλους όμως ήταν αρκετά δημιουργικός. Σίγουρα πάντως, ήταν ένας χρόνος γεμάτος αντιθέσεις.

Από τη μία ξεκίνησε με περίσσιο ενθουσιασμό, αισιοδοξία, όνειρα, ανυπομονησία, σχέδια, περιέργεια, χαμόγελα, υπερηφάνεια και αξίωση. Γρήγορα γίναμε αρωγοί και μέλη μιας οικογένειας που η αγάπη για το τρέξιμο γέννησε, αλλά η ίδια η φύση των χαρακτήρων μας βοήθησε να στερεωθεί μέσω των ουσιωδών σχέσεων μεταξύ μας. Ότι οραματιστήκαμε, πήρε σάρκα και οστά και μέσα του θα ρέει για πάντα το κόκκινο αίμα των «RR».

Από την άλλη, βρήκαμε και κάμποσα εμπόδια στο δρόμο μας. Γραφειοκρατία, δυσκολίες, απειρία, απογοήτευση, πικρία, αρνητισμό, αδιέξοδα, αντιπαλότητες, δύσκολες ζυμώσεις και αρκετές καθυστερήσεις.  Ήρθε και το έτος – ορόσημο, 2020, να βάλει φρένο σε ότι όμορφο ξεκινήσαμε να χτίζουμε και με χαρά είχαμε αρχίσει να δρομολογούμε. Δύσκολος συγχρονισμός για νέα ξεκινήματα, με τόσα εμπόδια. Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι η εξής: Είναι τόση η θετική ενέργεια, η δίψα για πρόοδο, ο παραγωγικός διάλογος, το φιλότιμο και η απλοχεριά όλων μας, που κατάφεραν να εδραιώσουν τη θέση και τη συνοχή του Συλλόγου μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες και να δείξουν το δρόμο όχι μόνο προς την διαρκή επιτυχία, αλλά και το μέλλον του, που μόνο ευοίωνο διαφαίνεται.

Βλέπετε, στην ευκολία, κρινόμαστε όλοι τόσο σκληρά, που το λάθος δε συγχωρείται και κάθε θετικό πρόσημο αυτομάτως χαρακτηρίζεται ως δεδομένο και αυτονόητο. Στις δυσκολίες όμως είναι που δοκιμάζονται πραγματικά οι αντοχές και οι ανοχές ενός «συστήματος» αφού κρινόμαστε ακόμη πιο σκληρά. Λοιπόν, ναι, κάναμε λάθη, αλλά τα αποδεχτήκαμε για να πάμε παρακάτω, βελτιωμένοι. Όχι, δεν ήμασταν πάντα αποτελεσματικοί και άμεσοι στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Ναι, αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε στις συνθήκες και να συμβιβαστούμε -αρχικά έστω- σε κάτι λιγότερο από όσο επιθυμήσαμε, προκειμένου να μη χάσουμε το τρένο.  Όχι, δε μετανιώνουμε για τις φορές που έπρεπε να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο, ξέροντας ότι μπορεί να μην είναι αρεστός (και υπήρξαν αρκετές). Ναι, ξέρουμε ότι πολεμάμε αρκετά συχνά με δαίμονες και «εχθρούς» για να κρατηθούμε άξια, τόσο στην καρδιά σας, όσο και στο χώρο που εκπροσωπούμε. Όχι, δεν υπάρχει ποτέ, καμία περίπτωση να παραιτηθούμε από τα ιδανικά και τις αξίες που αντιπροσωπεύουμε και θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους (της ζωής μας, όχι της θητείας μας). Ναι, γνωρίζουμε ότι έχετε απαιτήσεις, γιατί τυχαίνει να έχουμε ακόμη περισσότερες από εσάς. Αλλά, όχι, δε θα βιαστούμε να προβούμε σε προχειρότητες, καθώς θέλουμε κάθε βήμα να γίνει σταθερά και με σωστό αποτέλεσμα. Έτσι ότι χτίζουμε, θα έχει το μέλλον που του (και σας) αρμόζει. Ναι, θα έχει μέλλον, όσο υπάρχει η ίδια θετικότητα και στήριξη από όλους μας. Όχι, δεν είμαστε πάντα εξωστρεφείς στις αποφάσεις μας, γιατί δε πρέπει να σας απασχολεί η διαδικασία, αλλά ναι, σας αξίζει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και πάντα υπήρξαμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, διάλογο, ακόμη και διευκρίνιση για κάθε επιλογή και απόφασή μας. Γιατί γνώμονας σε ότι κάνουμε παραμένετε πάντα εσείς και κίνητρό μας, πάνω από όλα η δική σας ικανοποίηση.

Το μόνο που απαιτούν οι περιστάσεις είναι υπομονή, αποδοχή και κατανόηση. Οι καιροί είναι δύσκολοι για ηρωισμούς και απαιτείται γερή δόση ηρωισμού για να πετύχει ένα εγχείρημα να στηριχθεί μία προσπάθεια όπως αυτή που κάνουμε όλοι μαζί. Στην μικρή, μα τόσο όμορφη πορεία μας μέχρι στιγμής, ένα μπορώ να πω με βεβαιότητα:  Έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από όσα υπολογίζαμε, γιατί στο τέλος, πετύχαμε να ωριμάσουμε μέσα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντί να μας αποθαρρύνουν, τις στρέψαμε υπέρ της απόκτησης εμπειρίας αλλά και πείσματος ώστε να συνεχίσουμε πιο δυνατοί. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε πειράματα, να μαθαίνουμε και να προγραμματίζουμε κάθε επόμενη κίνηση με περισσότερη γνώση, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί, αλλά να εκπληρώνουμε το ρόλο που μας ανατέθηκε, που δεν είναι άλλος από το να γίνει ο Σύλλογός μας γνωστός σε κάθε γωνιά της χώρας, όχι για το μέγεθός του, αλλά κυρίως για το ήθος του. Αυτό δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ διαπραγματεύσιμο.

Στο επόμενο διάστημα (τέλος Οκτώβρη), θα παραλάβουμε την πολύ-αναμενόμενη νέα επίσημη εμφάνιση του Συλλόγου, που παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανοίγοντας μάλιστα νέες συνεργασίες και ορίζοντες στο πλαίσιο των χορηγιών και συνεργασιών μας. Ναι, είναι και αυτό από μόνο του ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση ενός αθλητικού Συλλόγου και απαιτεί πολλές επαφές, καθώς και αρκετή υπομονή και επιμονή ώστε να καρπωθεί.

Ταυτόχρονα, έχουμε εκκινήσει πλέον τη διαδικασία εγγραφής μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπερ-αποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), με ότι συνεπάγεται αυτό για την περαιτέρω αναγνώριση, προβολή, συνεργασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας στο χώρο του μαζικού αθλητισμού.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δρομολογείται ήδη μια σειρά συνεργασιών, υπό μορφή «προνομίων» τα οποία επιθυμούμε να παρέχονται σε όλα τα μέλη μας, για τα οποία σύντομα θα έχετε επίσημη ενημέρωση. Για την ομαλή υλοποίηση αυτών των βημάτων, θα χρειαστεί η συνεργασία σας για την έγκαιρη συγκέντρωση των απαιτούμενων προσωπικών στοιχείων, ώστε να εκδοθούν οι προσωποποιημένες κάρτες μέλους για όλους, μέσω των οποίων θα λαμβάνουμε κάθε προνόμιο που παρέχεται από τώρα και στο εξής.  

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και στο βαθμό που πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω το λόγο και τα πιστεύω όλων των εκλεκτών (και όχι απλά εκλεγμένων) μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, θα ήθελα από βάθος καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζετε τόσο το πνεύμα και την ουσία, όσο και τη διάθεση των «αντιπροσώπων» σας να δημιουργήσουν βήμα βήμα αυτό που όλοι μαζί ονειρευτήκαμε. Η φωνή σας είναι αυτό που ακούμε για να πάμε παρακάτω, η αγάπη σας είναι αυτό που δε θα αφήσει κανένα εμπόδιο να μας αποτρέψει.

Εκ του ΔΣ, με εκτίμηση,

Αντώνης Τσιγκρέλης