Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (ΕΟΛΣΜΑ-Υ) αποτελούν πλέον οι RAFINA RUNNERS, γεγονός που επισφραγίζει με τον πιο τιμητικό τρόπο την παρουσία, καθώς και την ενεργό συμμετοχή μας στο Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό. Μετά από αίτηση του ΔΣ και την άριστη συνεργασία με το Γ.Γ. της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, κ. Γεώργιο Διαμαντή, την 16 Οκτωβρίου 2020, εγκρίθηκε η ενταξη του Συλλόγου στις τάξεις της Ομοσπονδίας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ΕΟΛΣΜΑΥ αποτελεί μέλος τόσο της Παγκόσμιας (F.I.S.p.T) όσο και της Ευρωπαϊκής (Ε.U.S.p.T) Ομοσπονδίας με την ονομασία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντική την εν λόγω συνεργασία, υποσχόμενη μια υγιή και εποικοδομητική εμπειρία.

Ο ερασιτεχνικός Λαϊκός – Μαζικός Αθλητισμός με την στήριξη και την καθοδήγηση της πολιτείας μέσω τις Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της ΕΟΣΛΜΑ-Υ αποτελεί το υγιές αντίδοτο για τις στρεβλώσεις του σύγχρονου επαγγελματικού αθλητισμού, ενώ κεντρικός στόχος του καθίσταται το να ωθήσει τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την ηλικία και ενασχόλησή του, ώστε να ξεφύγει η πατρίδα μας από τους κακούς δείκτες Αθλητικής Παιδείας και τα πολλά γνωστά προβλήματα σε ιατρικό – κοινωνικό επίπεδο, που προκύπτουν ως επακόλουθο. Με βάση λοιπόν τις θέσεις, τις ηθικές αλλά και αθλητικές αξίες που πρεσβεύει η Ομοσπονδία, που ταιριάζουν απόλυτα με τις αντίστοιχες δικές μας, δε μπορούμε παρά να αιθανόμαστε πλέον περήφανοι για αυτή την εξέλιξη, αλλά και υπεύθυνοι να τιμήσουμε ανάλογα αυτή την αξίωση στην πράξη.

* Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΟΣΜΑΥ, τις δράσεις, εκδηλώσεις αλλά και το τι σημαίνει να ανήκουμε πλέον σε αυτή την οικογένεια, μπορείτε να αντλήσετε ΕΔΩ