Τελευταίος μήνας για την καλοκαιρινή περίοδο ο Αύγουστος, ίσως πρώτος όμως σε μια εποχή νέων δεδομένων, ή καλύτερα, παραγόντων που θα επηρεάσουν στο εξής σε μεγάλο βαθμό την οποιαδήποτε αγωνιστική και μη, αθλητική δράση για όλους μας. Κι ενώ είναι ήδη φανερές οι αρνητικές επιπτώσεις των περιορισμών και διαχωρισμών που πλήττουν το λαϊκό μαζικό αθλητισμό, αυτός δε παύει  να αποτελεί όαση και μέσο διατήρησης της ψυχικής  και σωματικής υγεία των αθλούμενων, ερασιτεχνών και μη, η οποία είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ.

Στα αντίποδα βέβαια, ευχάριστο παραμένει το γεγονός ότι το δρομικό κίνημα (αντι)στέκεται ακόμη, με τους δρομείς να επιλέγουν την άθληση σε βάρος κάθε αρνητικής σκέψης και βούλησης, συνεχίζοντας με βάση την προσωπική τους προσέγγιση και κίνητρο. Οι Rafina Runners, μόνο ανενεργοί δε θα μπορούσαν να είναι, ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο λοιπόν, όπου άδραξαν της ευκαιρίας να ταιριάξουν το αγαπημένο τους άθλημα με σύντομες διακοπές.

Στην όμορφη Σκύρο, όπου εδώ και 4 χρόνια (πλην του 2020) διεξάγεται από την ομάδα του Skyros Run, μια εξαιρετική σειρά αγώνων με συνέπεια, έμφαση στη λεπτομέρεια και αγάπη στους φιλοξενούμενους δρομείς κι επισκέπτες, έλαμψε και πάλι η ομάδα με τα κόκκινα! Στον αγώνα των 21.1km, σε μια διαδρομή – ξενάγηση στο υπέροχο νησί, συμμετείχαν την 28/08 οι: Στέλλας Χρυσός (1.57’49”), Σαντοριναίου Σταυρούλα (2.08’21”) με κατάκτηση μάλιστα της πρώτης θέσης στην ηλικιακή της κατηγορία (!), καθώς και οι Γκόλφης Δημήτρης (2.11’07”) και Διδάχος Ανδρέας (2.21’36”) στον πρώτο τους μάλιστα ημιμαραθώνιο! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα βάσει των πολύ δύσκολων συνθηκών ζέστης που επικράτησαν στον αγώνα!

Μεγάλη εντύπωση είχε κάνει επίσης, τρεις ημέρες νωρίτερα, την 25/08, η πολυάριθμη αποστολή των RR (14 δρομείς!) καλύπτοντας απόσταση 10km από το Καλλιμάρμαρο έως το ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του SNF 2021. Θα θέλαμε να συγχαρούμε για τις τρομερές επιδόσεις (όπου σημειώθηκαν και αρκετά προσωπικά ρεκόρ) αλλά και την ίδια την προσπάθειά τους, τα αγαπημένα μας μέλη: Αντζουλή Αντιγόνη, Βρέττα Γιάννη, Γαρμπή Νίκο, Γιαλαράκη Απόστολο, Γκόλφη Δημήτρη, Ιωαννάτο Αλέξη, Καραγιάννη Χρήστο, Κωνσταντινίδη Σοφία, Μαραγκουδάκη Στέλιο, Μαχαίρα Ντίνο, Μπιλάλη Ανδρέα, Σαντοριναίου Σταυρούλα, Σπανόπουλο Παναγιώτη και Στέλλα Χρυσόστομο. Ευχόμαστε κάθε καλό για τη συνέχεια!

Καλώς ή κακώς, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τις συνθήκες που αναδιαμορφώνονται διαρκώς, σε μια χρονική περίοδο που δοκιμάζονται οι ανοχές, οι αντοχές, οι προσωπικές επιλογές κι ελευθερίες. Είναι όμως συνετό, να λαμβάνουμε υπόψη ότι το άθλημα που ασκούμε, εξ’ ορισμού χαρίζει ελευθερία και αμέτρητες επιλογές, οπότε αυτά που υπονομεύονται σήμερα από μερικούς, ίσως χαθούν αύριο για όλους. Μείνετε υγιείς λοιπόν, κρατείστε καθαρή τη σκέψη και την κρίση σας και προσοχή, τα καλύτερα έρχονται τρέχοντας, αλλά μόνο μακριά από οτιδήποτε υποθάλπει την ελευθερία που μας δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ρολόι και μια διαδρομή που επιλέγουμε οι ίδιοι. Φιλικοί χαιρετισμοί σε όλους…