Γεμάτος ήταν ο Ιούλιος από απόψεως συμμετοχών μελών μας, τόσο σε αγώνες, όσο και σε ξεχωριστές δράσεις, με τις επικρατούσες επιδημιολογικές συνθήκες, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων φορέων, να διαμορφώνουν (ή και να περιορίζουν) σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των αθλητών μας για αγωνιστική δράση.

Αρχής γενομένης την 10η Ιουλίου λοιπόν, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, συνδιοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνα, την 1η Λαμπαδηδρομία με  το όνομα «ΙΑΣΩΝ  23», στην μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, Ιάσονα Λαλαούνη και του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανα, σώζοντας επτά συνανθρώπους μας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και με τη συμμετοχή πλήθους ερασιτεχνών, αλλά και καταξιωμένων αθλητών (Τριαθλητές, Μαραθωνοδρόμοι, Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες, Σπαρταθλητές), ολοκληρώθηκε  στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα. Στην πολύ ξεχωριστή αυτή δράση, δε θα μπορούσε να λείψει η παρουσία του Συλλόγου μας, ο οποίος και εκπροσωπήθηκε πανάξια από τους Παναγιώτη Αναγνώστου και Λεωνίδα Τσιφλάκο!

Η συνέχεια δόθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας και το «Κρόνιο Πέρασμα», αγώνα θεσμό στις πλαγιές του Πάρνωνα, γνωστός για τις δύσκολες συνήθως συνθήκες, αφού λαμβάνει χώρα στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και για τις απαιτητικές διαδρομές του, με σχετικά μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Στην απόσταση των 68 χλμ και των 1.800 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς συμμετείχε -ποιος άλλος- ο Παναγιώτης Αναγνώστου, τερματίζοντας σε 9 ώρες και 16’.

Τη σκυτάλη πήρε η παρέα των Νίκου Γαρμπή, Χρήστου Καραγιάννη, Παναγιώτη Σπανόπουλου και Χρήστου Ρουμπόγλου, με τους τρεις πρώτους να τρέχουν από το ξεκίνημα μέχρι των τερματισμό μαζί τη διαδρομή των 37,5 χλμ και 900 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς (4 ώρες 15’), αφήνοντας τον τελευταίο να ολοκληρώνει μόνος του (σα δε ντρέπονται!) λίγο αργότερα την απόσταση (4 ώρες 51’).

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 24 Ιουλίου, με μια πολύ δυνατή παρουσία έλαμψαν και πάλι οι Rafina Runners, με τον Χρυσόστομο Στέλλα να ολοκληρώνει με επιτυχία τον πολύ απαιτητικό αγώνα των 44 χλμ και 2.600 (!) μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, στη σειρά αγώνων του Zagori Race, υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Ο μήνας έκλεισε στη Μέκκα των τριαθλητικών διοργανώσεων, τη Λίμνη Δόξα με τον Χρήστο Καραγιάννη και τον Παναγιώτη Σπανόπουλο να απολαμβάνουν μια ακόμη υπέροχη εμπειρία στο υπέροχο ορεινό τοπίο της συγκεκριμένης περιοχής, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές τους σε 1 ώρα 52’ και 1 ώρα 44’ αντίστοιχα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, καλή συνέχεια και καλές διακοπές, με υγιή και προσεκτικά χιλιόμετρα όπου και αν βρίσκεστε. Για όσους μένουν πίσω, ραντεβού στο γνωστό «ΣΤΕΚΙ» κάθε Τετάρτη βράδυ, στις 21:00, γιατί τα καλύτερα έρχονται… τρέχοντας… αλλά και πίνοντας!