Οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζοντας τα βαθύτερα οφέλη της άσκησης, δεν μένουμε ανενεργοί σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, καθώς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας ασχολία, δίνοντας παράλληλα τον απαραίτητο χρόνο στο μυαλό και το σώμα να ξεκουραστεί, να προσαρμοστεί, αλλά και να προετοιμαστεί καλύτερα και για την αγωνιστική συνέχεια, όταν και όπως με το καλό αυτή επιστρέψει στη ζωή μας. Μέχρι τότε, τρέχουμε κυρίως γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, τρέχουμε για να διατηρούμε την ψυχική μας ισορροπία και κυρίως για να παραμένουμε αισιόδοξοι απέναντι στις άβολες εξελίξεις γύρω μας.

Τι γίνεται όμως με την έλλειψη της αγωνιστικής αίσθησης και του ενθουσιασμού που μας διακατέχει κάθε φορά που στεκόμαστε στη γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα, τα οποία στερούμαστε σαν ναρκωτικό πλέον στην μακρά περίοδο της αποχής;

Οι Rafina Runners, ακολουθώντας τις τάσεις, αλλά και παρακολουθώντας τις ψυχολογικές ανάγκες όλων των δρομέων, φροντίζουν να καλύψουν αυτό το κενό, διοργανώνοντας δύο εικονικούς αγώνες στην πόλη μας, όχι μόνο για να ικανοποιήσουν το στερητικό σύνδρομο του υγιούς ανταγνωνισμού που χαρακτηρίζει -ευτυχώς- τους περισσότερους δρομείς, αλλά και για να δοθεί η ευκαιρία σε όσους ακολουθούν δομημένες προπονήσεις, με ή χωρίς συγκεκριμένο στόχο προκειμένου να δοκιμάσουν εαυτούς και να προσδιορίσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ενόψει οποιασδήποτε συνέχειας.

Για το επόμενο διάστημα λοιπόν, ξεκινώντας από το Σάββατο 25 Απριλίου, μέχρι και την Κυριακή 31 Μαίου, “ενεργοποιούνται” δύο διαδρομές στη Ραφήνα, προκειμένου να διαγωνιστούμε όσοι το επιθυμούν σε δύο αποστάσεις, ως εξής:

Αγώνας απόστασης 5k, με ονομασία RR_5k_Virtual_Race, στο κέντρο της πόλης, που σχεδιάστηκε με γνώμωνα τόσο την τεχνική ευκολία (σχεδόν επίπεδη), όσο και την πρακτικότητα (εκκίνηση / τερματισμός στην κεντρική πλατεία). Η διαδρομή ακολουθεί το σκέλος: Κεντρική Στάση Λεωφορείων (Πλατεία) – Λεωφόρος Φλέμινγκ (κατεύθυνση προς διασταύρωση) – Αναστροφή στο ύψος του ΚΕΠ – Επιστροφή μέσω οδού Ευβοϊκού – Τερματισμός λίγα μέτρα πριν την Χρ. Σμύρνης, όπως εδώ: RR_5k_Virtual_Run

Αγώνας απόστασης 10k, με ονομασία RR_10k_Virtual_Race, ακολουθώντας τη διαδρομή της γνωστής σε όλους μας πλέον “πίστας” στις οδούς: Ηροδότου – Βελανιδάς – Αγ. Γεωργίου – Γαλήνης – Φιλελλήνων, επαναλαμβανόμενη τρεις φορές με σημείο Εκκίνησης / Τερματισμού πλησίον της διασταύρωσης των οδών Τζον Κένεντυ και Ηροδότου, όπως εδώ: RR_10k_Virtual_Run

Οι κανόνες των αγώνων είναι απλοί:

1) Δεν υπάρχουν, βασικά, κανόνες, αφού δεν πρόκειται για επίσημη διοργάνωση, αλλά για μια σκέψη με μοναδικό σκοπό να μας αφυπνίσει δρομικά και να μας φέρει πιο “κοντά”.
2) Προσέχουμε πρωτίστως την προσωπική μας ασφάλεια, καθώς τρέχουμε σε δημόσιο δρόμο, όπως άλλωστε πράττουμε και σε κάθε μας ατομική προπόνηση.
3) Μπορούμε να επαναλάβουμε τις διαδρομές όσες φορές επιθυμούμε. Οι χρόνοι μας θα καταγράφονται είτε μέσω της εφαρμογής Strava, εφόσον ακολουθήσουμε επακριβώς την κάθε διαδρομή, είτε ανεβάζοντας φωτογραφία ή σύνδεσμο οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής συμβατής με το ρολόι μέτρησης του καθενός.
4) ‘Επαθλα δεν θα υπάρχουν, αλλά θα υπάρχει άφθονος χώρος και διάθεση για σχολιασμό, τακτική ενημέρωση κατάταξης σε κάθε αγώνα για παρακολούθηση και επιβράβευση όλων των προσπαθειών.
5) Τυχόν προσωπικά ρεκόρ των μελών μας, θα καταγράφονται επίσημα και θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και μνεία στους επιτυχόντες.
6) Σεβόμαστε τις προσπάθειες όλων και επιδεικνύουμε εντιμότητα κατά το “ανέβασμα” των επιδόσεών μας.
7) Τηρούμε τις οδηγίες που ισχύουν αναφορικά με την προστασία από την πανδημία και επιλέγουμε να τρέχουμε το πολύ έως δύο άτομα, πάντα με τις προβλεπόμεες αποστάσεις.

Τρέχουμε για να απολαύσουμε τη διαδικασία, τρέχουμε γιατί αυτό μας κρατάει ζωντανούς και αισιόδοξους, υγιείς και ευτυχισμένους, τρέχουμε γιατί τα καλύτερα δεν αργούν, αφού έρχονται… Τρέχοντας !

Καλή διασκέδαση !